Edward's Menagerie in roze - Ingenious Boek Review - Ingenious by me
1825
post-template-default,single,single-post,postid-1825,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Edward’s Menagerie in roze – Ingenious Boek Review

Kennen jullie het boek Edward’s Menagerie? Het is een boek met allerlei dierenknuffels om te haken, eigenlijk allemaal gebasseerd op hetzelfde basispatroon. Er staan zelfs 40 dieren in! En zoals je kunt zien zijn er inmiddels al 2 van mijn haaknaald gekropen.

Edward's Menagerie Alice Zebra

Boek review

Kerry, de schrijfster van dit boek, leerde haken toen ze zwanger was van haar zoontje (Edward). Inmiddels heeft haar zoontje een heel arsenaal aan schattig knuffels!

★ Wat valt me gelijk op aan dit boek? De uitgebreide instructies, ondanks dat er 40(!) patronen in dit boek staan. Er staat ontzettend veel basis informatie in dit boek. Hoe moet je de knuffel vullen? Hoe borduur ik het gezichtje? Welk garen kies is? Waar plaats ik de oren? Veel van de patronen zijn gebaseerd op een basis patroon. Per knuffel staan de variaties op dit basis patroon beschreven.

★Elk van de dieren heeft een naam. Bijvoorbeeld heb ik Alice de Zebra en Winston het Aardvarken. Ook staat er per dier een kort verhaaltje. Erg leuk!

★ Omdat alle dieren op hetzelfde patroon zijn gebaseerd, passen ze allemaal erg goed bij elkaar.

★ De details in de patronen en de gebruikte technieken zijn ontzettend mooi. Bijvoorbeeld de manen van de zebra en de snuit van het aardvarken vond ik erg verrassend.

Hieronder vind je een link naar het boek op bol.com

Oorspronkelijk worden de knuffels gehaakt met TOFT garen. Dit is heel natuurlijk garen in ook neutrale kleuren. Ik heb ervoor gekozen om ander garen te gebruiken, namelijk katoen. Daarnaast gebruikte ik ook veiligheidsoogjes in plaats van de ogen te borduren. Hierdoor hebben mijn knuffels een hele andere uitstraling gekregen. De garens die ik heb gebruikt zijn:

★ Zeeman Cotton in de kleur creme
★ Stonewashed garen van de Action in de kleur koraalroze

9 Reactie's
 • Zusje Knus
  Geplaatst op 22:08h, 17 maart Beantwoorden

  Wat zijn ze super leuk!! Ik ga eens op zoek naar dat boek! Zelf toevallig ook een knuffel van stonewashed van action aan het haken 😉 Zijn ze er weer of zijn deze van jou ook van vorig jaar?
  Liefs!

  • ingeniousbyme
   Geplaatst op 09:05h, 18 maart Beantwoorden

   Hoi Marijke, dankjewel! Ja, het boek vind ik echt wel een aanrader. Weer eens wat anders dan de andere boeken. En er is ook een boek met allemaal vogels, die lijkt me ook zo leuk! En inderdaad, de stonewashed is nog van vorig jaar, ik had 3 bolletjes gekocht nog op voorraad liggen 🙂 Liefs Inge

 • sigridkatkatkatoen
  Geplaatst op 18:44h, 18 maart Beantwoorden

  Jouw versies zien er om te snoepen uit! Leuk, zo’n origineel, uitgebreid en veelzijdig boekje. Fijn dat jij het even nakeek voor ons 🙂
  Fijn weekend nog, Sigrid

  • Inge
   Geplaatst op 20:41h, 18 maart Beantwoorden

   Dankjewel Sigrid, jij ook nog een heel fijn weekend!

 • Myriam
  Geplaatst op 15:30h, 19 maart Beantwoorden

  Ze zien er prachtig uit, mooie kleurencombinatie!

 • Link Your Stuff! - AmandoBlogs.comAmandoBlogs.com
  Geplaatst op 12:20h, 25 maart Beantwoorden

  […] Egg cozies by Hip Haakezeltje2. Blanket by Haak en Handig3. Animals by Ingeniousbyme4. Toy by Myriam […]

 • Klaartje Nel
  Geplaatst op 10:28h, 26 maart Beantwoorden

  Ik zou nooit geraden hebben dat jouw knuffels uit dat boek kwamen. Ze zien er zo vrolijk en kleurrijk uit, helemaal anders dan de voorbeelden uit het boek. Zelf heb ik altijd de neiging de kleuren uit het voorbeeld te behouden, wat natuurlijk niet echt creatief is. Het andere boek (Vreemde vogels haken) staat hier in de kast. 🙂

  • Inge
   Geplaatst op 11:12h, 26 maart Beantwoorden

   Hoi Klaartje, dankjewel voor je reactie. Voor mij was dit inderdaad ook heel erg out of the box!

Geef een reactie